Meren lempeät jättiläiset

Galleria: Lamantiinit viihtyvät turistienkin suosimassa Kings Bayssä. Valokuvaaja Paul Nicklenin kuvat kertovat näiden vaarattomien merinisäkkäiden ja niiden hyvinvointia uhkaavien uteliaiden turistien suhteesta.

torstai 14. tammikuuta 2016

Manaatteihin kuuluvat lamantiinit ovat vaarattomia ja säyseitä merieläimiä, jotka voivat painaa tuhatkin kilogrammaa. Niitä elää Floridan vesialueilla, missä niitä tavataan ympäri vuoden. Paras mahdollisuus nähdä näitä meren jättejä on talvella, jolloin eläimet hakeutuvat lähteisiin lämmittelemään.

Kun uteliaat turistit tulevat liian lähelle lamantiineja, niiden hyvinvointi, elintapa ja ekosysteemi vaarantuvat. Puolustuskyvyttömien merinisäkkäiden suojelu edellyttää, että turistit pysyvät loitolla ja tyytyvät tarkkailemaan eläimiä rannalta tai merenpinnalta.

Oheisessa galleriassa National Geographicin valokuvaaja Paul Nicklen lähestyy näitä ainutlaatuisia eläimiä kertoakseen, mitä ongelmia Floridan alueen turismi aiheuttaa ihmisten kanssa samoihin paikkoihin lämmittelemään hakeutuville lamantiineille.

Tietoja valokuvaaja Paul Nicklenistä Paul Nicklen on maailmankuulu kanadalainen valokuvaaja ja biologi, joka on erikoistunut napaseutujen ekosysteemeihin.

Nicklen työskentelee National Geographicille, ja lisäksi hänen töitään on nähty sadoissa julkaisuissa ympäri maailman. Hän on myös esiintynyt loppuunmyydyille saleille yli 500 kertaa yli 20 maassa.

Nicklen on myös palkittu työstään merien ja ympäristön suojelun hyväksi. Lisäksi hän on saanut yli 30 arvostettua kansainvälistä palkintoa, muun muassa BBC Wildlife Photographer of the Year -palkinnon ja peräti viisi World Press Photo -palkintoa.

Paul Nicklen

Lue lisää osoitteesta www.paulnicklen.com

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...