Chris Fallows: Valkohai lentää saaliin perässä

Tutustu ainutlaatuisessa kuvagalleriassa kauhua ja ihastusta herättäviin haikaloihin, jotka muun muassa nappaavat saaliin suoraan ilmasta.

tiistai 21. kesäkuuta 2011 teksti National Geographic News

Mikä tuhatkiloinen, veitsenterävin hammasrivistöin varustettu kala pystyy hyppäämään merestä kolmen metrin korkeuteen napatakseen saaliin? Tähän pystyy vain valkohai, suurpeto, joka on hionut saalistuskykynsä äärimmilleen satojen miljoonien vuosien aikana.

Valokuvaajapariskunta Chris ja Monique Fallows on vuosien mittaan koonnut ainutlaatuisen kuvakokoelman muun muassa aaltojen ylle sinkoutuvista valkohaista.

Nyt he tarjoavat muidenkin käyttöön kuvat, kokemukset ja tiedot, joita he ovat keränneet ihmisiän kestäneen uransa aikana muun muassa tarkkailemalla haita ja muita petoeläimiä Afrikassa.

Chris Fallows kertoo, että ensimmäinen haita muistuttava kala ilmestyi meriin 400 miljoonaa vuotta sitten. Tästä alkuperäisestä petokalasta on kehittynyt nykyinen valkohai, yksi maailman täydellisimmistä saalistajista.

"Minun unelmani oli päästä työskentelemään näiden huippupetojen parissa. Kun sitten eräs kollegani ja minä vuonna 1996 pienellä kalliontörmällä False Bayssa Etelä-Afrikassa näimme haiden hyppäävän ilmaan uskomattoman sulavasti liikehtien, tiesin, että tämä oli minun kutsumukseni."

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...