Haiparven villit syömingit uimarannalla

HURJA VIDEO: Floridalaisesta uimarannasta tuli hetkeksi polskahteleva noutopöytä, kun nälkäiset hait villiintyivät ahmimaan kaloja. "Tämä on hurjinta, mitä olemme nähneet", kertoi Winslow'n perhe, joka tallensi hait ja niiden syömingit videolle.

perjantai 4. joulukuuta 2015 teksti Brian Clark Howard

Hait pitivät ruokakestit

Hait järjestivät Floridassa lomaileville melkoisen näytöksen, kun nälkäinen parvi loiskutti veden vaahdoksi kokoontuessaan uimarannan tuntumaan ahmimaan kaloja.

”Tämä on hurjinta, mitä olemme koskaan nähneet”, sanoo Whitlow'n perhe, joka todisti 50–60 hain ahmivan mahansa täyteen kelttikaloja muutaman metrin päässä rannasta.

Perheen neljä uimassa ollutta lasta pelästyivät ensin haita, mutta pääsivät pian rannalle seuraamaan uskomatonta näytöstä turvallisen välimatkan päästä.

Yhdysvaltalainen haibiologi Frank J. Schwartz on nähnyt videon. Hänen mukaansa oli hyvä, että lapset nousivat pois vedestä. Ei siksi, että lapset olisivat olleet vaarassa joutua saaliiksi, vaan siksi, että he olisivat helposti voineet jäädä saalistavien, salamannopeiden haiden ruhjomiksi.

KATSO TÄSTÄ HURJA VIDEO

Hait eivät kalanhimossaan yleensä uhkaa uimareita

Paikallinen haiasiantuntija George Burgess Floridan luonnonhistoriallisesta museosta lisää, että videosta ei näy selvästi, mitä lajia hait edustavat. Niiden muodon ja koon sekä vuodenajan ja paikan perusteella kyseessä saattaisivat lähinnä olla mustapilkkahait tai Carcharhinus brevipinna -hait, joiden englanninkielinen nimi on Spinner shark, "kehrääjähai".

Suurilla hairyhmillä on tunnetusti tapana saalistaa pienempien kalojen parvia ajamalla niitä kohti rantaa niin, että niiden on vaikea päästä pakoon. Hait eivät viesti keskenään aterioinnin aikana, mutta yhteistyö lisää kunkin petokalan saaliin määrää.

Uimareille ei haiden syömingeistä yleensä koidu suurta vaaraa, mutta haibiologi Frank J. Schwartz neuvoo ihmisiä silti hakeutumaan nopeasti pois vedestä edestakaisin syöksähtelevien haiden tieltä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...