Uusi superhai päihittää 'Tappajahain'

Arkeologit ovat löytäneet jättimäisen hain fossiilin. Hai oli hirmuliskoja vanhempi ja paljon niitä pelottavampi.

tiistai 20. lokakuuta 2015

Superhai ylittää Spielbergin hain

Jos Steven Spielbergin ’Tappajahai’ säikäytti menemästä uimaan, tämä uutinen saa sinut pysymään vielä tiukemmin rantahiekalla.

Tutkijat ovat äskettäin kaivaneet esiin valtavan muinaishain lähellä Jacksboron kaupunkia Texasissa Yhdysvalloissa. Se nostattaa hiukset pystyyn herkemmin kuin mikään Spielbergin keksimä otus.

Ikivanha ahmatti

Yli 300 miljoonaa vuotta sitten meriä terrorisoinut peto oli kahdeksan metrin pituinen ja 25 prosenttia suurempi kuin nykyinen valkohai.

Tutkijoita on äskettäin ällistyttänyt toinenkin haifossiili. New Mexicosta löytyneellä, myös noin 300 miljoonaa vuotta sitten eläneellä, muinaishailla oli erikoiset hampaat.

"Emme ole koskaan nähneet tämäntyyppisiä hampaita", kertoo John-Paul Hodnett, biologian opiskelija Saint Joseph's -yliopistosta Philadelphiasta, Live Science -kotisivulla. "Ne ovat tieteelle täysin uusia", hän jatkaa.

Texasista löytynyt jättimäinen fossiili on vanhin tunnettu haiyksilö. Uusia löytöjä esiteltiin lokakuun puolivälissä selkärankaispaleontologian konferenssissa Dallasissa Texasissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...