David Doubilet ja Kimbe Bayn upeat koralliriutat

Valokuvaaja David Dubilet'n kuvissa hehkuvat Papua-Uusi-Guinean Kimbe Bayn koralliriutat ja monimuotoinen luonto. Viesti kuuluu: pidetään luonnosta huolta!

tiistai 24. marraskuuta 2015

David Doubilet'n viesti on selvä: “Eliölajeja on suojeltava, jotta voimme pelastaa maailman; meidän on taattava luonnon säilyminen, jotta voimme turvata myös oman tulevaisuutemme maapallolla; tämä on meidän velvollisuutemme. Mutta ehkä kaikkein eriskummallisin ja mielestäni myös tärkein syy suojella elämää on yksinkertaisesti sen kauneus."

Kimbe Bayn luonto on sykkivän monimuotoinen David Doubilet vahvistaa viestiään valokuvilla Papua-Uusi-Guinean Kimbe Bayn ainutlaatuisilta koralliriutoilta. Alue muodostaa yhdessä Filippiinien ja Indonesian kanssa niin sanotun korallikolmion, jossa on maailman rikkain ja monimuotoisin merieliöstö.

Doubilet kuvaa Tyynenmeren meriluonnon rehevyyttä ja luontaista, sykähdyttävää kauneutta. Kimbe Bayn lajikirjo on valtava: alueella elää noin 900 eri riuttakalalajia, mikä takaa sen, että elämä riuttojen ympärillä sykkii jatkuvasti rikkaana.

Valokuvaaja David Doubilet osoittaa kuvillaan voimakkaan ristiriidan upean mutta haavoittuvan luonnon ja sen tuhoamisen välillä:

"Ympäristön ja luonnon ongelmana on se, että mitä nopeammin me löydämme uusia kohteita, sitä nopeammin myös tuhoamme niitä. Olemme kuin entisajan maailmanvalloittajia, jotka havaitessaan uuden sivilisaation tappoivat sen edustajat viimeistä henkeä myöten."

Valokuvaaja David Doubilet Merimaailman kuvaaja syntyi New Yorkissa 1946. Jo 8-vuotiaana hän harrasti snorklausta New Jerseyn rannoilla.

12-vuotiaana Doubilet alkoi kuvata vedenpinnan alla. Vuonna 1971 hänen kuvansa oli ensimmäistä kertaa National Geographicissa, ja vuodesta 1976 lähtien hän on työskennellyt National Geographicin vakinaisena valokuvaajana. Doubilet on voittanut useita arvostettuja palkintoja, joista yhtenä mainittakoon Lennart Nilsson Award in Photography.

David Doubilet tutkii maailman meriä. Hän on kuvannut muun muassa Uudessa-Seelannissa, Tasmaniassa, Skotlannissa, Japanissa ja lounaisella Tyynellämerellä.

Doubilet on taltionut filmille suurimman osan eri merieläinlajeista ja kuvannut myös eläinten aiemmin tuntemattomia elintapoja.

David Doubilet

Lue lisää täältä: www.daviddoubilet.com

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...