Maistuisiko rapuillallinen?

Tämä erakkorapu saattaa näyttää valmiiksi keitetyltä, mutta valkosipulivoita ei vielä kannata kaivaa esiin. Tavallisista vihreänruskeista sukulaisistaan poiketen Galacantha subspinosa on vahvasti punasävyinen jo eläessään.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010 teksti Rachel Kaufman, National Geographic News

Tämä äyriäinen on yksi kymmenestä hummeri- ja rapulajista, jotka kerättiin Australian länsirannikolle suuntautuneilla tutkimusmatkoilla vuosina 2005 ja 2007. Kuusi lajia – niiden joukossa G. subspinosa – ovat uusia Australiassa, ilmoittivat tutkijat hiljattain. Kahta muuta lajia ei ollut aiemmin dokumentoitu tieteellisesti lainkaan.

Maailman merissä elää kahdesta metristä viiteen kilometriin vaihtelevissa syvyyksissä satoja tunnettuja erakkorapulajeja, jotka erottaa muista ravuista ja hummereista niiden suurien saksien ja kompaktin vartalon perusteella.

G. subspinosan ”suku on yksi kaikkein värikkäimmistä erakkoravuista”, sanoo australialaisen Victorian yliopiston meritutkija Joanne Taylor. Hän oli mukana kirjoittamassa uusista rapulajeista kertovaa tutkimusta, joka julkaistiin tiedejulkaisu Zootaxassa 12. lokakuuta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...