Selfie – 10 kuuluisaa eläinselfietä

Valkopäämerikotka valloitti netin äskettäin, kun se poseerasi yhdessä sen pelastaneiden kanadalaisveljesten kanssa. Nyt nettihittejä ovat selfie tai video eläimistä, jotka enemmän tai vähemmän vapaaehtoisesti tunkevat itsensä ihmisten lomakuviin.

perjantai 4. joulukuuta 2015 teksti Anders Bruun

”Photobombing” tarkoittaa sitä, että joku työntää itsensä kameran eteen juuri sillä hetkellä, kun painat laukaisinta selfie mielessäsi. Linssilude voi myös olla eläin, ja netissä viliseekin nyt kuvia eläimistä, jotka ovat tunkeneet itsensä perheen tai ystävien lomakuviin.

Tässä muutama herkullinen selfie, jossa pääosassa on eläin.

1. Merikotkan ystävät

Valkopäämerikotka sai oman 15-minuuttisensa internetin julkkiksena, kun kanadalaisveljekset pelastivat sen ansasta. Ennen kuin miehet päästivät kotkan vapauteen, he nappasivat yllä olevan selfien. Kotkanpelastajien videon voit katsoa tästä:

2. Orava kiertää maailmaa

Melissa Brandts halusi ottaa kuvan Kanadassa sijaitsevasta kauniista Minnewankajärvestä, joten hän asetti kameran itselaukaisimen päälle. Sillä hetkellä, kun kamera otti kuvan, eteen pomppasi orava, joka onnistui vielä muuttamaan tarkennuksen niin, että se itse ikuistui kuvaan terävimpänä.

Oravan selfie levisi netissä, ja se kopioitiin lukuisiin muihin eri puolilla maailmaa ikuistettuihin kohtauksiin.

3. Ovela valkohai

Tämä kookas valkohai ui ovelasti mukaan selfieen. Kuvasta saa sen vaikutelman, että hai ikään kuin hymyilee kameralle tai olisi jopa valmistautumassa hyökkäykseen.

4. Apinan tekijänoikeudet?

Tämä selfie aiheutti laajan keskustelun tekijänoikeuksista. Tässä laukaisinta painoi nimittäin apina eli indonesialainen makaki. Luontokuvaaja David Slater matkasi 2011 Indonesiaan kuvaamaan makakeja. Hän oli kiinnittänyt kameransa jalustaan, ja yksi makaki onnistui nappaamaan koko joukon selfie-kuvia.

Slater vaati kuvien oikeuksia itselleen, sillä ne oli otettu hänen laitteillaan, mutta eläinten oikeuksia puolustavat järjestöt olivat sitä mieltä, että kuvan oikeudet kuuluvat apinalle.

Vuonna 2014 Yhdysvaltojen tekijänoikeusviranomaiset päättivät kuitenkin, että virasto rekisteröi tekijänoikeuksia ainoastaan siinä tapauksessa, että oikeuksien omistaja on ihminen.

5. Selfie-kärsä

Tällä norsulla on pisimmän selfiekepin ennätys, sillä se aivan selvästi kuvaa itseään kameralla, joka on ojennetun kärsän päässä.

Kuva ei kerro kuitenkaan koko totuutta, sillä oikeasti norsu vain ojentaa kärsäänsä kuvaajaa kohti.

6. Varasteleva kuvaaja-maki

Aivan kuin näyttääkseen, miten taitava selfie-kuvaaja se on, tämä maki nappasi valokuvaajalta kameran.

7. Game of Thrones -tähti ja kissa

Game of Thrones -sarjasta tuttu Peter Dinklage kilpailee kissan kanssa siitä, kumpi näyttää äreämmältä.

8. Lähentelevä kirahvi

Kirahvi sekoitti kuvaushetken Yhdysvalloissa New Jerseyssä sijaitsevassa eläinpuistossa.

9. Laiskiainen

Pieni hetki. Opiskelijajoukko poseeraa viidakossa Costa Ricassa. Juuri silloin laiskiainen sattuu tekemään päivän ehkä ainoan liikkeensä.

10. Kamelin pusu

Tämä lienee tarkoitettu hellyydenosoitukseksi, mutta se ei näytä kovin miellyttävältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...