Galleria: Jääkarhun upea maailma

Mestarivalokuvaaja Paul Nicklen on päässyt todella lähelle maailman suurinta maalla elävää petoa. Katso tästä hänen uskomattoman hienoja kuviaan ja lue lisää siitä, miksi kannattaa olla varuillaan, vaikka jääkarhu näyttääkin lempeältä nallelta.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016 teksti Susan McGrath

Kuten gallerian loistavista kuvista ilmenee, jääkarhu on uskomattoman kaunis ja kiehtova eläin.

Muista kuitenkin, että sen nallemaisen lempeän ulkonäön alla piilee peto.

720 kiloa painava jääkarhu on maailman suurin maapeto, jonka elimistö on sopeutunut elämään maapallon kylmimmillä seuduilla.

Jääkarhun paksu vaalea turkki hylkii vettä ja sulautuu hyvin arktiseen ympäristöön. Jääkarhun isot tassut taas toimivat sekä lumikenkinä että uimaräpylöinä. Tassujen alla kasvaa karvaa, joka suojaa karhua kylmyydeltä.

Kannibalismia kylmyydessä

Jääkarhulla ei ole luonnollisia vihollisia. Se ei pelkää ihmistä ja hallitsee artktisia alueita kovalla otteella.

Hylkeellä ei ole mahdollisuuksia selviytyä, jos jääkarhu on kintereillä. Peto haistaa hylkeet kaukaa ja iskee juuri silloin, kun hylje nousee hengittämään.

Jos jääkarhu on riittävän nälkäinen, se voi syödä myös oman lajinsa poikasia. Mutta ensin sen pitää selvitä poikasen emosta, mikä ei ole ollenkaan helppo juttu.

Jääkarhunaaras on nimittäin erittäin suojeleva em, ja se hyökkää armotta kaikkien päälle, jotka uhkaavat sen jälkikasvua.

Katso video Huippuvuorilla elävästä jääkarhuemosta ja sen poikasista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...