Naalia uhkaa sukupuutto

Euroopan mantereella tassuttelee enää vain noin 150 naalia, joten koko lajin sukupuuttoon ei tarvita suurtakaan mullistusta. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että naalikantaa voidaan kasvattaa ruokinnalla ja rajoittamalla naalien kanssa kilpailevien kettujen lukumäärää. Tukholman yliopiston professorin Anders Angerbjörnin johtamassa tutkimuksessa pyritään nyt pitämään silmällä Ruotsin Västerbottenin ja Norrbottenin naaleja, jotta niiden parhaat elinpaikat voitaisiin tunnistaa ja suojelutoimet voitaisiin kohdistaa tarkemmin.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Euroopan mantereella tassuttelee enää vain noin 150 naalia, joten koko lajin sukupuuttoon ei tarvita suurtakaan mullistusta.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että naalikantaa voidaan kasvattaa ruokinnalla ja rajoittamalla naalien kanssa kilpailevien kettujen lukumäärää. Tukholman yliopiston professorin Anders Angerbjörnin johtamassa tutkimuksessa pyritään nyt pitämään silmällä Ruotsin Västerbottenin ja Norrbottenin naaleja, jotta niiden parhaat elinpaikat voitaisiin tunnistaa ja suojelutoimet voitaisiin kohdistaa tarkemmin.

Tämä on yksi 49 hankkeesta, joille on myönnetty National Geographicin uuden pohjoiseurooppalaisen tutkimusrahaston GEF-apuraha.

Lisätietoja rahastosta ja apurahan hakemisesta löydät täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...