Pikkupanda on uhanalainen

Kuusi varvasta, punertava turkki ja kokoa vain kesykissan verran. Pikkupanda on oma lajinsa, jonka kanta on vaarantunut sen elinympäristön pirstoutumisen vuoksi.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pikkupanda kuuluu karhujen alaheimoon

Pandojen ja karhujen sukulaisuussuhteista on kiistelty pitkään, mutta nykyisin pandat lasketaan kuuluviksi karhujen Ursidae-heimon alaheimoon Ailurinae.

Pikkupandoja vain vähän jäljellä

Alaheimoon kuuluu vain kaksi lajia: isopanda ja pikkupanda. Pikkupanda on väriltään punertava, hieman kissaa suurempi eläin, jonka silmänaluset ja häntä ovat raidalliset. Kaikille tutun isopandan lailla silläkin kuudes varvas, joka helpottaa ravinnon, lähinnä bambun, hyödyntämistä. Pikkupanda elää Himalajan itäosissa, ja sen kanta on vaarantunut.

Pikkupandoja elää luonnossa enää joitakin tuhansia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...