Sarvikuonon sarvella sama kilohinta kuin kokaiinilla

Sarvikuonon sarvesta on tullut yhtä arvokasta kuin kullasta tai kokaiinista. Nyt uhan alla eivät enää ole ainostaan elävät sarvikuonot, vaan myös museoiden täytetyt yksilöt.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Täytetyt sarvikuonot saivat viime vuosiin asti seisoa Euroopan museoissa kertomassa metsästysmatkojen satavuotisesta perinteestä.

Sitten sarvikuonon sarven mustanpörssin hinta nousi osin siksi, että sen huhuttiin parantavan syöpää. Nyt sarvesta maksetaan samaa kilohintaa kuin kullasta tai kokaiinista, joten myös täytetyt museoeläimet ovat joutuneet sarvia halajavien varkaiden kohteiksi.

Yksin vuoden 2011 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana varkaat murtautuivat useaan museoon, yhteen huutokauppakamariin, yhteen eläintarhaan ja tšekkiläiseen linnaan. Joissakin he sahasivat sarven irti, toisissa veivät koko 90-kiloisen pään.

Museoita kehotetaankin nyt pistämään sarvikuononsa suojaan tai vaihtamaan ne kopioihin. Belgialaisen Liègen yliopiston Aquarium-Muséumin Christian Michelin mukaan heidän museossaan on nyt kyltti, joka kertoo sarvikuonon olevan kopio ”ihmisten tyhmyyden vuoksi”.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...