Video: Isopanda synnytti kaksoset

Pandanpoikaset tuottavat kaksin verroin iloa Washingtonin eläintarhassa. Niistä on myös kaksin verroin vaivaa, sillä ei ole helppoa saada molemmat säilymään hengissä. Kaksosten siirtely emon ja keskoskaapin välillä voi ratkaista niiden kohtalon.

perjantai 11. syyskuuta 2015 teksti Robert Kunzig / National Geographic

Kaksoset eivät ole pandoilla harvinaisia, mutta Smithsonianin kansallisen eläintarhan synnytysosastolla Washingtonissa oli äskettäin vilskettä. Siellä nimittäin 17-vuotias isopanda Mei Xiang synnytti kaksi poikasta reilun viiden tunnin välein.

Biologi Laurie Thompson kuuli puhinaa ja kiljuntaa valvontakamerastaan ja näki, että toinenkin poikanen oli juuri syntynyt.

VIDEO: Pandaemo ja sen vastasyntyneet kaksoset

Pandaemo pystyy yleensä kasvattamaan vain yhden poikasen, joten eläintenhoitajien on pidettävä tätä pandaperhettä nyt erityisen tarkasti silmällä.

Kun emolla oli silmin nähden ongelmia nostaa molempia poikasia imemään, eläintenhoitajat sieppasivat toisen poikasen ja asettivat sen keskoskaappiin.

Toinen pikku pandakaksosista painoi 86 ja toinen 138 grammaa.

Ensimmäinen 22. elokuuta syntyneistä pandakaksosista on eläinlääkärien osaavissa käsissä.

Vastasyntyneestä ei tiedetä, onko se tyttö vai poika

Toistaiseksi eläinlääkärit eivät tiedä, kumpaa sukupuolta poikaset ovat, vaikka he ovat tutkineet niitä tarkasti. Ei ole varmaa, milloin sukupuoli paljastuu.

Tärkeintä on nyt poikasten terveys. Emon imettäessä toista eläintenhoitajat huolehtivat siitä, että toinenkin saa elintärkeää maitoa. Sitä otettiin emosta seerumin muodossa silloin, kun se keinosiemennettiin.

Hoitajien suunnitelman mukaan poikasten annetaan vuoroin imeä äitiään ja vuoroin olla keskoskaapissa, jotta molemmat saavat emolta yhtä paljon huolenpitoa ja ravintoa.

Se, miten hyvin suunnitelma onnistuu, riippuu pitkälti pandaemosta. Se ei tietenkään ole kovin iloinen siitä, että hoitajat toistuvasti ottavat siltä sen toisen poikasen. Smithsonianin eläintarhassa ollaan kuitenkin optimistisia, sillä vastaavanlainen vuorottelumenetelmä on aiemmin useita kertoja toiminut hyvin muissa eläintarhoissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...