Vihreät yhdyskäytävät voivat pelastaa jaguaarin

Etelä- ja Keski-Amerikan isot kissapedot eivät voi elää yksittäisillä suojelualueilla, sillä ne tarvitsevat tilaa kuljeskella.

torstai 6. joulukuuta 2012

Etelä- ja Keski-Amerikan isot kissapedot eivät mahdu yksittäisille suojelualueille, sillä ne tarvitsevat tilaa kuljeskella. Esimerkiksi jaguaarit liikkuvat luonnostaan Argentiinasta Meksikoon yltävällä alueella, mutta rakennelmat ja viljelmät katkovat niiden kulkuteitä.

Jaguaareja voidaan kyllä ohjata alittamaan valtateitä alikäytäviä pitkin, mutta ne karsastavat peltoja, jotka ovat korvanneet niiden metsäelinympäristön. Pahimpia ovat kolumbialaisen Magdalenajoen laakson soija-, maissi- ja öljypalmuviljelmät.

Alueen maatilat ovat valtavia, eikä niitä voi kiertää kuin kissoille liian korkeiden Andien kautta. Ensimmäinen kamera-ansan ottama kuva (yllä) jaguaarista poikasineen öljypalmuviljelmällä herättikin riemua, sillä se viittaa siihen, että jaguaarit voivat viihtyä alueella pidempiäkin aikoja.

Lue lisää kunnianhimoisesta hankkeesta jaguaarin pelastamiseksi napsauttamalla alla olevaa latauspainiketta.

Artikkelin lataaminen edellyttää rekisteröitymistä sivuston jäseneksi. Rekisteröityminen on ilmaista, ja se vie vain hetken.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...