Upeat kuvat: Ihminen vastaan eläin

Uusi valokuvakilpailu kiinnittää huomiota maailman luonnonsuojelualueiden ikävämpiin puoliin. Kilpailun järjestäjät toivovat, että upeat kuvat toimisivat muutoksen puolesta.

perjantai 11. joulukuuta 2015 teksti Brian Clark Howard

Varjoja paratiisissa

Jotkut maailman parhaista valokuvaajista ovat maaliskuusta lähtien ottaneet kilvan kuvia ihmisten ja eläinten synkistä ja onnellisista kohtaamisista. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota luonnonsuojelualueiden ongelmiin. Kilpailun voittajat ovat nyt selvillä.

Valokuvakilpailu on meksikolaisen Por el Planeta -järjestön järjestämä. Upeiden otosten laaja aihepiiri ulottuu merten syvyyksistä Afrikan savanneille. Voit katsoa hienot voittajakuvat jutun yläosan kuvagalleriasta.

Valokuvat muutoksentekijöinä

Valokuvakilpailu oli suosittu: miltei 3 000 valokuvaajaa kaikkialta maailmasta lähetti siihen noin 30 000 kuvaa. Kilpailualoitteen äidin, valokuvaaja Christina Mittemeierin, mukaan tarkoituksena on tuoda esiin maailman luonnonsuojelualueiden synkkiä puolia.

"Valokuvat ovat paljon muutakin kuin valoa, kauniita aiheita ja täydellisiä asetelmia. Parhaat kuvat voivat toimia muutoksen moottoreina", hän sanoo.

Jotta kaikilla oli mahdollisuus osallistua, valokuvakilpailu jaettiin eri sarjoihin: ammattilaisilla, harrastajilla ja nuorilla kuvaajilla oli kaikilla omansa. Voittajille jaettujen palkintojen yhteissumma oli 300 000 dollaria.

Summan ylittävillä, valokuvanäyttelyistä saatavilla tuloilla tuetaan maailman luonnonsuojelualueiden kehittämistä ja säilyttämistä.

Vankeudessa elävien eläinten ongelma

Luonnonsuojelualue on luonnonolosuhteisiin järjestetty, vartioitu alue, jossa eläimille on taattu mahdollisuus elää ja lisääntyä rauhassa. Ajatus sinänsä vaikuttaa kannatettavalta.

Eläinten pitämiseen suljetuissa olosuhteissa sisältyy kuitenkin haasteita. Tästä syystä luonnonsuojelualueetkaan eivät aina ole ongelmaton ratkaisu, ja juuri tähän aiheeseen kilpailun kuvat keskittyvät.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...