VIDEO: Miten jääkarhunpentu selviytyi ensimmäisistä 83 päivästään?

Columbus-eläintarhassa Ohiossa USA:ssa on tallennettu videolle jääkarhunpentu Noran elämän ensimmäiset kuukaudet. Tulos on varmastikin yksi koko vuoden hellyttävimmistä videoista.

keskiviikko 17. helmikuuta 2016 teksti Andreas Ebbesen Jensen

Jääkarhunpentu Nora ei saanut elämäänsä kaikkein helpointa alkua, kun se tuli maailmaan 6. marraskuuta 2015 Columbus-eläintarhassa Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Kun pentu oli ollut 5 päivää emonsa Auroran hoivissa, Columbus-eläintarhan henkilökunnalle oli selvää, että emo ei pystynyt huolehtimaan jälkeläisestään. Siksi henkilökunta päätti ottaa vastasyntyneen jääkarhunpennun huostaansa ja valvoa sitä 24 tuntia vuorokaudessa. Tästä kirjoittaa USA Today.

Suloisuutta vain väliaikaisesti

Ensimmäiset kaksi kuukautta ovat äärimmäisen kriittisiä jääkarhunpennun elämässä. Ensimmäiset pari viikkoa Nora vietti pimennetyssä huoneessa, missä se joi jopa kahdeksan pulloa maitoa vuorokaudessa.

Columbus-eläintarhassa odotettiin kaksi kuukautta, ennen kuin jääkarhunpentu sai nimen, jotta voitiin olla varmoja, että se selviytyy alkuaikojen koettelemuksista. 'Nora' on yhdistelmä sen vanhempien nimistä, jotka ovat 'Nanuq' ja 'Aurora'.

On vaikea olla pitämättä artikkelin yläosan hellyttävästä Nora-videosta. Pikku otus ei kuitenkaan kauan pysy tällaisena söpöläisenä.

Kun Nora on kasvanut täysi-ikäiseksi, se painaa noin 500 kiloa, sen pituus on 2,8 metriä ja se voi kehua olevansa yksi maailman suurimmista maapedoista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...