VIDEO: Pingviini ui 3 200 kilometriä pelastajansa luo

71-vuotias brasilialaismies Joao Pereira de Souza pelasti vuonna 2011 JingJin-pingviinin varmalta kuolemalta. Siitä lähtien kaksikko on ollut erottamaton. ”Rakastan pingviiniä kuin omaa lastani”, pelastaja kertoo.

maanantai 14. maaliskuuta 2016 teksti Andreas Ebbesen Jensen

Brasiliassa Rio de Janeiron läheisyydessä sijaitsevalla aurinkoisella saarella asuvat erottamattomat kaverukset, 71-vuotias eläkeläismies ja pingviini.

Erikoinen parivaljakko syntyi vuonna 2011, jolloin saarella asuva Joao Pereira de Souza löysi kotinsa läheisyydestä rantaan ajautuneen, yltä päältä öljyssä olleen pingviinin, joka oli henkitoreissaan.

Pingviinin ja eläkeläisen ainutlaatuinen ystävyys

Joao Pereira de Souza otti pienen linnun hoteisiinsa ja hoivasi sitä 11 kuukautta, kunnes lintu otti suunnan takaisin kohti yli 3 000 kilometrin päässä sijaitsevaa kotiseutuaan, Chilen Patagoniaa.

Parin kuukauden päästä pingviini ilmestyi jälleen pelastajansa rantaan, ja siitä lähtien ystävykset ovat olleet erottamattomat.

JingJin elää brasilialaisen pelastajansa luona kahdeksan kuukautta vuodessa, minkä jälkeen se ui 3 200 kilometriä Patagoniaan lisääntymään.

Tutkijoiden mukaan vahva side, jonka JingJin-pingviini on solminut pelastajaansa, on lajissaan täysin ainutlaatuinen.

Pingviini heiluttaa pyrstöä riemusta

”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”, biologi Joao Paulo Krajewski kertoo The Independent -lehdelle ja jatkaa:

”Luultavasti pingviini luulee, että se on samaa perhettä Joao Pereira de Souzan kanssa. Nähdessään miehen JingJin heiluttaa pyrstöään ja kiljuu riemusta.”

Pingviinin ja 71-vuotiaan pelastajan kiintymys on molemminpuolista.

”Rakastan pingviiniä kuin omaa lastani. Luulen, että myös se rakastaa minua”, de Souza kertoo Wall Street Journalille.

LUE LISÄÄ: Galleria: Keisaripingviini

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...