Villit lemmikit

Yhdysvalloissa koiran ostaminen ei välttämättä onnistu ilman lupaa, mutta leijonan tai karhun voi paikoin hankkia vapaasti.

tiistai 22. huhtikuuta 2014 teksti Lauren Slater

Amerikkalaiskodeissa on arvioiden mukaan jo enemmän eksoottisia eläimiä kuin maan eläintarhoissa. Erikoiset lemmikit ovat houkuttelevaa liiketoimintaa, jota on arvosteltu kovin sanoin. Eläinaktivistien mukaan vankeudessa kasvatettujen villieläinten tuominen lähiöihin on paitsi vaarallista, myös julmaa, ja se pitäisi kieltää lailla.

Suomessa laki kieltää luonnonvaraisten eläinten ottamisen lemmikiksi, ja Suomi on EU:n jäsenenä myös allekirjoittanut lemmikkieläinten suojelua koskevan yleissopimuksen, jossa todetaan, että villieläimen pitämistä lemmikkinä ei tule rohkaista.

Vallatonta villieläinkauppaa

Yhdysvalloissa eksoottisten lemmikkien omistaminen on joissakin osavaltioissa sallittu rajoituksetta. Joillakin alueilla koiran hankkiminen voi edellyttää lupaa, mutta leijonan tai paviaanin voi ostaa noin vain lemmikikseen. Internetissä myydään nykyisin seeproja, kameleita, puumia ja kapusiiniapinoita. Niissäkin Yhdysvaltain osavaltioissa, joissa eksoottiset lemmikit ovat kiellettyjä, lakia rikotaan.

Tutustu mieheen, joka jakaa kotinsa 60 käärmeen kanssa, ja entiseen poliisiin, joka piti ennen kotonaan susia mutta ei suosittele kenellekään villien eläinten ottamista lemmikiksi.

Jos haluat lukea koko artikkelin, napsauta alla näkyvää Lataa-painiketta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...