Lisää kuvia ja video

Papin hauta on luultavasti osa laajempaa Gizan ympärillä olevaa hauta-aluetta, kertoo pääarkeologi Hawass.”Alueelta on löydetty muitakin Khefrenin kulttia harjoittaneiden pappien hautoja", jatkaa Hawass, jonka tutkimuksia National Geographic Society tukee. ”Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun täältä on löydetty Khefrenin kartussi.”

perjantai 22. lokakuuta 2010

Papin hauta on luultavasti osa laajempaa Gizan ympärillä olevaa hauta-aluetta, kertoo pääarkeologi Hawass.

”Alueelta on löydetty muitakin Khefrenin kulttia harjoittaneiden pappien hautoja", jatkaa Hawass, jonka tutkimuksia National Geographic Society tukee. ”Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun täältä on löydetty Khefrenin kartussi.”

”Vanhan valtakunnan 4. ja 5. dynastian aikana papit eivät kuuluneet yläluokkaan”, selittää Hawass. ”He saattoivat olla aivan tavallista väkeä, sillä tuolloin jopa työläisiä ylennettiin papeiksi."

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Ruž-Ka olisi elättänyt itsensä kalastajana. Arkeologit korostavat, että haudasta löydetyt maalaukset eivät esitä tarkkaan sitä, mitä RužKa teki ennen kuin hänestä tuli pappi.

Noin kymmenen vuotta sitten löydetty työläisten hautapaikka on auttanut selvittämään, miten Gizan suurten pyramidien rakentaminen vaikutti muinaisen Egyptin yhteiskuntaan ja miten monumenttien ympärille syntyi kokonainen kaupunki.

Ruž-Kan hauta oli eri paikassa kuin työläisten ehkä juuri siksi, että hän oli pappi, sanoo Hawass. Hän jatkaa toivovansa, että uusi hauta kuuluisikin tähän asti tuntemattomaan laajaan pappien hautausmaahan.

Video: Egyptin pyramidit

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...