Sukellus tuonpuoleiseen

Kalkkikiviruukkuja, joista osa on ankanmuotoisia, on levällään Shendwan hautakammion hautakuilussa. Ruukuista löytyi ankan luita.Aivan Shendwan valeoven alta löydetty kuilu koostuu noin kuudesta maanalaisesta kerroksesta.Vaikka kosteus ja eroosio ovat tuhonneet Shendwan sarkofagin, on hautakammiossa joitakin melko hyvin säilyneitä tavaroita, kuten kuvassa taka-alalla näkyvä 30 senttimetriä korkea obeliski. "Tämä obeliski kuvaa auringonjumala Ran palvontaa," totesi Egyptin valtion pääarkeologi Zahi Hawass julkaisemassaan lehdistötiedotteessa.

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Kalkkikiviruukkuja, joista osa on ankanmuotoisia, on levällään Shendwan hautakammion hautakuilussa. Ruukuista löytyi ankan luita.

Aivan Shendwan valeoven alta löydetty kuilu koostuu noin kuudesta maanalaisesta kerroksesta.

Vaikka kosteus ja eroosio ovat tuhonneet Shendwan sarkofagin, on hautakammiossa joitakin melko hyvin säilyneitä tavaroita, kuten kuvassa taka-alalla näkyvä 30 senttimetriä korkea obeliski.

"Tämä obeliski kuvaa auringonjumala Ran palvontaa," totesi Egyptin valtion pääarkeologi Zahi Hawass julkaisemassaan lehdistötiedotteessa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...