Valeovet

Äskettäin löydetyssä Shendwan haudassa on myös valeovi, johon on kaiverrettu hänen nimensä ja arvonimensä, tavanomainen muinaisegyptiläinen rukous sekä kuva vainajasta uhripöydällä."Vainajan hengen ajateltiin siirtyvän ruumiista tuonpuoleiseen valeoven kautta," sanoi Karar.Kuninkaallinen kirjuri Khonsu istuu samassa asennossa kuin hänen isänsä on kuvattu omassa haudassaan eli uhripöydän ääressä kuvassa, joka on maalattu hautakammiossa olevaan valeoveen (oikeanpuoleisessa kuvassa).

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Äskettäin löydetyssä Shendwan haudassa on myös valeovi, johon on kaiverrettu hänen nimensä ja arvonimensä, tavanomainen muinaisegyptiläinen rukous sekä kuva vainajasta uhripöydällä.

"Vainajan hengen ajateltiin siirtyvän ruumiista tuonpuoleiseen valeoven kautta," sanoi Karar.

Kuninkaallinen kirjuri Khonsu istuu samassa asennossa kuin hänen isänsä on kuvattu omassa haudassaan eli uhripöydän ääressä kuvassa, joka on maalattu hautakammiossa olevaan valeoveen (oikeanpuoleisessa kuvassa).

Sukulaiset ja papit vierailivat haudassa ja asettivat ruokaa ja juomaa valeoven takana olevalle oikealle uhripöydälle (ei näy kuvassa). Perinteisen käsityksen mukaan uhrilahjat siirtyivät Khonsulle valeoven kautta.

Tämä käytäntö "piti hänet yhteydessä sukulaistensa kanssa," Karar sanoi. "He toimittivat hänelle ruokaa ja muita tarvikkeita hänen ollessaan matkalla tuonpuoleiseen."

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...