Tunnistamaton egyptiläinen muumio ajalta 688–332 eaa. liukumassa TT-kuvauslaitteeseen. Kuvaus liittyy vanhojen sairauksien tutkimushankkeeseen.

Galleria: Muumioita kuvataan

Uudet 52 muumion tietokonekerroskuvaukset ovat paljastaneet, että lähes puolella vainajista oli kalkkiutuneet verisuonet. Egyptiläisen prinsessan muumiosta todettiin varhaisin tunnettu sydäntautitapaus.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Uudet 52 muumion tietokonekerroskuvaukset ovat paljastaneet, että vähintään puolella vainajista oli kalkkiutuneet verisuonet. Egyptiläisen prinsessan muumiosta todettiin varhaisin tunnettu sydäntautitapaus.

Djeherin muumion tietokonekerroskuvassa näkyy vanha pääkallo luonnolliselta vaikuttavan kuolinnaamion alla. Djeher eli Egyptin ptolemaiolaisella ajalla (304–30 eaa.).

Vuosien 1550 eaa. ja 1295 eaa. välillä eläneen Hatiayn muumio suljetaan uudelleen sarkofagiin sen jälkeen, kun sen mahdolliset sairaudet on kartoitettu tietokonetomografialla.

Egyptologi Ibrahem Badr valmistelee tietokonekerroskuvaukseen tunnistamatonta muumiota, joka on peräisin vuosien 688 eaa. ja 332 eaa. väliltä.

Vuosien 1550 eaa. ja 1295 eaa. välillä eläneen egyptiläisen aatelismiehen Maiherprin muumio lipuu jalat edellä TT-kuvauslaitteeseen.

Lähes kokonaan auki kiedottu Maiherprin muumio näyttää hymyilevän äskettäin tehdyssä TT-kuvauksessa.

18. dynastian aikana eläneen Isiksen muumio ja sarkofagi valmiina tietokonetomografiaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...