Kypärästä huudettiin 2,5 miljoonaa euroa

Luoteis-Englannista pellolta löytyneen harvinaisen roomalaisen kypärän hinta nousi 2,5 miljoonaan euroon Christie'sin huutokaupassa Lontoossa lokakuun alussa. Kypärä on peräisin ensimmäiseltä tai toiselta vuosisadalta ajanlaskun alun jälkeen.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Pronssinen kypärä ja kasvosuojus (kuvassa) löydettiin toukokuussa 2010 Luoteis-Englannista Cumbrian kreivikunnasta. Arvokas löytö tehtiin metallinpaljastimella.

Christie'sin huutokauppakamari arvioi kypärän olevan "ainutlaatuinen näyte roomalaisten metallinkäsittelytaidoista parhaimmillaan".

Sekä kypärän myynyt löytäjä että korkeimman tarjouksen tehnyt ostaja haluavat pysyä nimettominä.

Kypärä löydettiin Crosby Garrettin kylästä, ja se on nimetty löytöpaikan mukaan. Kypärän hinta nousi huutokaupassa melkein kahdeksan kertaa niin korkeaksi kuin etukäteen arvailtiin. Associated Pressin tietojen mukaan harvinaisuudesta kilpaili kuusi sitkeää huutajaa.

Christie'sin huutokauppakamarin muinaisesineiden osaston johtaja, Georgiana Aitken, kuvaili kypärän olevan metallinpaljastimen käyttäjälle todellinen täysosuma.

"Kun kypärä tuotiin Christie'sille ensimmäistä kertaa, tutkin sen itse. Kun näin, miten menneisyyden kasvot tuijottivat siitä minua, en ollut uskoa silmiäni", kertoi Aitken Associated Pressille.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...