Galleria: maailman pienimmät valtiot

Tutustu maailman oudoimpiin valtakuntiin vanhalle tykkijalustalle perustetusta brittiläisestä ruhtinaskunnasta Nevadan autiomaan sotaisaan mikrovaltioon.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kuninkaat vailla valtakuntaa ovat vuosisatojen varrella esittäneet monenlaisia aluevaatimuksia. Joskus pontimena on ollut poliittinen kapinallisuus tai uskonvapauden etsiminen, joskus alueita on julistettu itsenäisiksi ihan huumoripohjalta.

Tanskan edustalla Roskildenvuonon saaressa on Elleoren kuningaskunta. Robinson Crusoe on siellä kielletty teos, koska se herjaa saarielämää.

Nevadan aavikolla sijaitseva Molossian tasavalta taas kauppaa obligaatioita rahoittaakseen sotaansa – Itä-Saksaa vastaan. Sealandin ruhtinaskunta hallitsee Pohjanmerellä toisen maailmansodan aikaista ilmatorjuntatykin jalustaa, ja sen hallitsija väittää torjuneensa yhden vallankumousyrityksen.

Kansainvälisen lain mukaan itsenäisen valtion edellytyksiä ovat hallitus, väestö, määritelty alue sekä kyky hoitaa ulkosuhteita. Osalla mikrovaltioista on lippu, perustuslaki ja valuutta, mutta useimmilta puuttuu kansainvälinen tunnustus.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...