La Belle Seine_view from Tour de Eiffel

Artikkelisarja: La Belle Seine

Seine ei ole vain joki. Se on kauppatie, Pariisin soljuva sielu ja ja taiteellisen inspiraation lähde. Artikkelisarjassa 'La Belle Seine' pääset mielikuvitusmatkalle Pariisiin kohtaamaan ihmiset, joiden elämän keskipisteenä Seine virtaa.

maanantai 30. kesäkuuta 2014 teksti Cathy Newman

Seine saapuu Pariisiin kaupungin kaakkoiskulmasta, nousee kulmakarvan kaaren lailla pohjoiseen ja poistuu kaupungista 15 kilometriä myöhemmin. 1800-luvulla rakennettujen korkeiden rantapengerten vuoksi joki virtaa kymmenisen metriä katutason alapuolella, mikä tekee Pariisista käytännössä kaksikerroksisen kaupungin.

Pont d’Iénan ja Pont de Sullyn väliset rannat nimettiin komean arkkitehtuurinsa perusteella Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1991.

Artikkelisarja 'La Belle Seine'

Hahmotellaanpa pariisilaisten kunniaksi joki, joka virtaa heidän elämässään ja sen ympärillä ja palvelee ilojen ja surujen näyttämönä. Näytelmässä on humoristisia väliosiakin, joissa katukauppiaat myyvät halpoja Kiinassa tehtyjä Eiffel-tornin kopioita muun muassa kiinalaisturisteille, jotka kantavat rihkaman takaisin kotimaahansa. Seinen ilojen ja surujen sekaan mahtuu ripaus ironiaakin.

Artikkelisarja

La Belle Seine Seine on paljon muuta kuin vain joki. Se on kauppatie, Pariisin soljuva sielu ja taiteellisen inspiraation lähde.

Artikkelisarjassa 'La Belle Seine' pääset matkalle Pariisiin kohtaamaan ihmiset, joiden päivittäinen elämä pyörii Seinen ympärillä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...