Jättikyyhkyjen parvi lentelee Rauhan ja harmonian palatsin konferenssisalin katon lasimaalauksissa. Norman Fosterin suunnittelema 62 metriä korkea pyramidi on kaikille uskontokunnille avoin palvontapaikka.

Galleria: Tulevaisuuden kaupunki

Astana, Kazakstanin uusi pääkaupunki, on tulvillaan eksoottisia rakennuksia. Keski-Aasian arolla sijaitseva kaupunki houkuttelee nyt menestystä tavoittelevia nuoria.

tiistai 28. helmikuuta 2012

Astana, Kazakstanin uusi pääkaupunki, on tulvillaan eksoottisia rakennuksia. Keski-Aasian arolla sijaitseva kaupunki houkuttelee nyt menestystä tavoittelevia nuoria. Kuva: Gerd Ludwig.

Korkean valkean pylvään, Kazakstanin kansan monumentin, päässä on kultainen Samruk-lintu. Monumentti houkuttelee matkailijoita, kuten kuvassa olevaa Kazakstanin eteläosista Tarazista kotoisin olevaa kazakkimiestä.

Kukkaistutukset koristavat NurZHolia eli ”säteilevää polkua”.

Baiterek, joka tarkoittaa kazakin kielellä ”korkeaa poppelia”, on lähes sata metriä korkea torni, jota tukee valkoiseksi maalattu teräskehikko. Tornin huipulla on kullanvärinen lasipallo. Rakennuksen juuressa olevan kirjoituksen mukaan monumentti edustaa kazakkien myyttistä tarinaa Samrukista, linnusta, joka munii joka vuosi kultamunan eli Auringon valtavan elämänpuun latvaan.

Perinteet ja uudistukset sulautuvat Kazakstanin uudessa pääkaupungissa Astanassa. Kun koskettaa presidentin kultaista kädenjälkeä Baiterek-monumentissa, ilmoille kajahtaa kansallislaulu.

Kazakstanin uusi pääkaupunki on hillityn vastakohta. Pimeän laskeuduttua virastotalot vaihtavat väriä pitkin yötä luoden huvipuistomaista tunnelmaa.

Palkittu brittiarkkitehti Norman Foster on yksi monista kaupunkia muokanneista ulko­maalaisista. Hänen suunnittelemansa violetti Khan Shatyr -ostoskeskus kätkee ylimpään kerrokseensa hiekkarantamaailman aaltoaltaineen.

Presidentin palatsi tuo mieleen Washingtonin Valkoisen talon.

Öljyntuottaja KazMunaiGasin (KMG) pääkonttori.

Tanssijoita Fashion clubilla, joka on yksi Astanan suosituista yökerhoista. Kiireisin aika klubeilla on 1.00–3.00 aamuyöllä. Tanssilattia on täynnä ja ilmassa leijuu sakea savu.

Naimisiin menevä nuori nainen valmistautuu jättämään jäähyväiset vanhempiensa kodille.

Valkea morsian, jonka ympärillä on perinteisiä tanssijoita, odottaa paljastamistaan. Sen jälkeen alkaa upea hääjuhla.

Astanan arkkitehtuurista tyyliä voidaan kuvailla tilkkutäkiksi. Tässä taloja, joiden tyyli on suoraan Yhdysvalloista.

Joen rannalla olevat nuoret nauttivat Astanan lyhyestä kesästä.

Joukko hyvin koulutettuja nuoria pelaa korttia puistossa. He ovat tuhansien muiden tavoin muuttaneet Astanaan paremman elämän toivossa. Nuorten muuttoaallon jälkeen koettiin vauvabuumi.

Khan Shatyr -ostoskeskuksen marmorinen ”jalka” on paljasjalkaisten lasten mielestä vastustamaton.

Kazakstanilaiset eivät enää ole paimentolaisia. Omaa kulttuuria juhlistetaan nykyisin erilaisilla festivaaleilla.

Purkukuntoinen talo vie ajatukset toiseen aikaan, jolloin Astanan nimi vielä oli Aqmola. Tuolloin kaupunki oli etäinen kolkka ensin Venäjällä ja sitten Neuvostoliitossa. Monet vastaavat vanhat talot on jo purettu, ja niiden tilalle on rakennettu taustalla näkyviä kerrostaloja.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...