La Belle Seine: Impressionistit

Impressionistit kerääntyivät Seinen rannoille ja maalasivat maiseman tauluihinsa tanssahtelevaksi värien leikiksi.

maanantai 30. kesäkuuta 2014 teksti Cathy Newman

Impressionistien joki

Impressionistit suodattivat virran valon elohopeaksi. Claude Monet piti kelluvaa ateljeeta joessa Argenteuil’n lähellä, post-impressionisti Henri Matissen ateljee oli Quai Saint-Michelillä.

Aiempien taiteilijoiden maalaama tyyni, harmaa vesinauha tanssahteli impressionistien teoksissa opaalinhohtoisena. Heidän taiteensa heijasti paitsi Seinen, myös koko maailman virtaa. ”Impressionistit näkivät maailman muuttuvan ja maalasivat tuota uutta maailmaa vastaavalla tavalla”, sanoo Givernyn impressionismimuseon intendentti Ferretti.

Teollinen vallankumous oli alkanut. Sähkö toi valohelmiä pimeään yöhön. Pariisin metron rakennustyöt olivat käynnistymässä. Koko maailman syke kiihtyi. ”Tahti oli nopea ja fluidi”, selittää Ferretti. Samoin impressionistien maalaustyyli.

Artikkelisarja:

La Belle Seine Seine on paljon muuta kuin vain joki. Se on kauppatie, Pariisin soljuva sielu ja taiteellisen inspiraation lähde.

Artikkelisarjassa 'La Belle Seine' pääset matkalle Pariisiin kohtaamaan ihmiset, joiden päivittäinen elämä pyörii Seinen ympärillä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...