Nigerian Lagos kasvaa räjähdysmäisesti

Laajamittaisesta korruptiosta ja pelkoa lietsovasta terrorijärjestöstä huolimatta Lagos on afrikkalainen menestystarina. Lagosilaisten toimeliaisuus ja taloudellinen optimismi ovat kirittäneet Nigerian Afrikan vauraimmaksi valtioksi.

torstai 15. tammikuuta 2015

Lagos on optimistien kaupunki

Nigerian kaupallisessa ytimessä Lagosissa rikastuminen on kaikkien huulilla. Matkailuala loistaa poissaolollaan – Lagosiin tullaan ainoastaan liikematkalle – mutta optimismia huokuva vilkas kaupunki on silti oudon puoleensavetävä.

Nigerian kaksi puolta: Terroristit ja ahkerat yrittäjät

Sekä ääri-islamistien Boko Haram -terroristiryhmä että toimeliaat yrittäjät ovat osa Nigeriaa, suurta länsiafrikkalaista valtiota, jossa on talouskasvun lisäksi köyhyyttä, epätoivoa ja väkivaltaa.

Lagosin ihme

Lagosin ihme on ehkä ennen kaikkea siinä, että sen talouden laukkaa kiihdyttää sama valtiollinen hutilointi, joka toisaalta sallii terrorismin riehua valloillaan. Heikompi kaupunki olisi jo rampautunut.

Lue lisää: Afrikkalainen menestystarina

Tutustu yritteliäisiin nigerialaisiin ja sykkivään suurkaupunkiin. Lue koko National Geographicin nro 1/2015 Lagos-artikkeli täältä:

Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinut ohjataan kirjautumissivulle, kun napsautat Lataa-painiketta. Jos et vielä ole rekisteröitynyt natgeo.fi-sivuston käyttäjäksi, voit samalla luoda käyttäjätunnuksen. Se on ilmaista ja vie vain minuutin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...