Harvinainen valokuva Billy the Kidistä maksaa miljoonia

Kalifornialaismies teki hyvät kaupat sikäläisellä kirpputorilla. Hän osti alle kahdella eurolla Billy the Kidin ainutlaatuisen kuvan, jonka arvoksi on nyt arvioitu lähes 4,5 miljoonaa euroa.

tiistai 20. lokakuuta 2015

Villin lännen pahamaineinen roisto Billy the Kid vältteli kameroita, ja tähän asti on uskottu, että hänet on vangittu vain yhteen valokuvaan. Randy Guijarro kuitenkin äkkäsi ostamassaan, vuodelle 1878 päivätyssä keräilyferrotyypissä (yllä) tutun oloisen hahmon.

Osa keräilijöistä on sitä mieltä, että kuvassa ei ole Billy the Kid tovereineen, mutta vanhojen kuvien asiantuntija John McWilliams sanoo olevansa ”suunnilleen 80-prosenttisesti varma” siitä, että kuvassa on Billy.

Asiantuntijaselvitysten aikana löytyi lopulta Billyn toverin päiväkirjamerkintä, joka liittää kaikki kuvan hahmot yhteen.

Hiljattain löytyneen kuvan lisäksi tunnetaan vain yksi muu valokuva ryöstöistä ja murhista kuuluisuutta saavuttaneesta Billy The Kidistä, jolla tiettävästi oli tunnollaan 21 ihmishenkeä eli yksi jokaista elinvuottaan kohden. Onnekas omistaja voi valokuvan myydessään saada siitä lähes 4,5 miljoonaa euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...