Kiinan romanttiset jouluomenat

Uskontoa tunnustamattomat kiinalaiset lahjoittavat joulun aikoihin toisilleen romanttista viestiä välittäviä omenoita.Kiinassa on tapana lahjoitella joulun maissa omenoita. Omenat on pakattu sellofaaniin, ja niitä myydään paketoituina monissa liikkeissä. Perinteen alkuperä on hämärän peitossa, mutta se saattaa liittyä jouluaaton kiinankieliseen nimeen ’ping an ye’. Omena puolestaan on ’ping guo’, ja monien mielestä kielellinen samankaltaisuus yhdistää joulun omenoihin.Kristityt pieni vähemmistö

tiistai 26. marraskuuta 2013

Uskontoa tunnustamattomat kiinalaiset lahjoittavat joulun aikoihin toisilleen romanttista viestiä välittäviä omenoita.

Kiinassa on tapana lahjoitella joulun maissa omenoita. Omenat on pakattu sellofaaniin, ja niitä myydään paketoituina monissa liikkeissä. Perinteen alkuperä on hämärän peitossa, mutta se saattaa liittyä jouluaaton kiinankieliseen nimeen ’ping an ye’. Omena puolestaan on ’ping guo’, ja monien mielestä kielellinen samankaltaisuus yhdistää joulun omenoihin.

Kristityt pieni vähemmistö

Vain viitisen prosenttia kiinalaisista on kristittyjä, joille joulu on siis myös uskonnollinen juhla. Kiinan valtava väkiluku huomioon ottaen kristittyjä on lukumääräisesti melko paljon (noin 68 miljoonaa), mutta he ovat silti pieni vähemmistö.

Romanttisia omenoita

Useimmat kiinalaiset tietävät Betlehemin Jeesus-lapsesta korkeintaan vähän jos mitään, mutta omenat maistuvat kaikille. Kiinalainen joulu on nimittäin säilynyt kommunismin aikana kansanjuhlana, jota viettävät niin kristityt kuin muutkin. Se on muuttunut romanttiseksi juhlaksi, jonka aikana voi osoittaa kiintymystään sellofaaniin pakattujen omenoiden välityksellä. Moni kiinalainen käy joulun aikaan elokuvissa, ja myös perheen kanssa puuhasteleminen ja esimerkiksi luistelemassa käyminen kuuluvat monen kiinalaisen jouluun.

Joulutavaran ykkösmaa

Kiina on lisäksi maailman suurin joulukoristeiden valmistaja, ja siellä tuotetaan kaikkea sähkökynttilöistä muovikuusiin, mutta se taas on kokonaan toinen tarina.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...