Seittiä joulukuusessa Ukrainassa

Ukrainassa kuusi koristellaan hämähäkeillä ja seitillä.Joulun sanotaan olevan rauhan ja ilon aikaa, joten miksi joku koristelee kuusensa jollain sellaisella, mikä on useimpien silmissä synkkää ja ikävää? Hämähäkit ja niiden verkot tuovat nimittäin joulun Ukrainaan.Kansansadun pohjaltaHämähäkkiperinne pohjautuu kansansatuun, jossa köyhä leski asui lastensa kanssa syvällä metsässä. Eräänä päivänä heidän mökkinsä lattialle putosi kuusenkäpy, joka alkoi versoa ja kasvoi kuuseksi. Koko perhe ilahtui siitä, että he saivat joulukuusen taloonsa.

tiistai 26. marraskuuta 2013

Ukrainassa kuusi koristellaan hämähäkeillä ja seitillä.

Joulun sanotaan olevan rauhan ja ilon aikaa, joten miksi joku koristelee kuusensa jollain sellaisella, mikä on useimpien silmissä synkkää ja ikävää? Hämähäkit ja niiden verkot tuovat nimittäin joulun Ukrainaan.

Kansansadun pohjalta

Hämähäkkiperinne pohjautuu kansansatuun, jossa köyhä leski asui lastensa kanssa syvällä metsässä. Eräänä päivänä heidän mökkinsä lattialle putosi kuusenkäpy, joka alkoi versoa ja kasvoi kuuseksi. Koko perhe ilahtui siitä, että he saivat joulukuusen taloonsa.

Hämähäkki pelastaa joulun

Kun puu oli kasvanut kyllin isoksi ja joulukin lähestyi, leskirouva tajusi, ettei hänellä ollut varaa hankkia kuuseen koristeita. Hän panikin aatonaattona maata kovin huonotuulisena, mutta kun lapset herättivät hänet aattoaamuna, olohuoneessa seisoi mitä kaunein joulukuusi. Hämähäkki oli yön aikana kietonut koko kuusen seittiinsä, ja puu kimmelsi komeana nousevan auringon säteissä.

Hämähäkki on onnen symboli

Hämähäkistä on tullut Ukrainassa ilon ja onnen vertauskuva, ja siksi ihmiset ostavat muovisia hämähäkkejä ja koristeseittejä ripustettaviksi joulukuuseen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...