Syyrian pakolaiset elävät sekasorrossa ja kurjuudessa

1,6 miljoonaa syyrialaista pakolaista – joista 75% on naisia ja lapsia – on päätynyt Turkkiin. Paul Salopek vaeltaa todistamaan pakolaisten henkiinjäämistaistelua hädän ja kaaoksen keskellä.

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015 teksti Gitte Hou Olsen

Paul Salopek on ehtinyt Turkkiin saakka

Paul Salopek seurailee seitsenvuotisella patikkamatkallaan reittiä, jota pitkin ihminen vaelsi ulos Afrikasta noin 60 000 vuotta sitten. Nyt hän on saapunut Turkkiin.

Syyrian sota on ajanut 12 miljoonaa ihmistä pakomatkalle

Turkissa hänen reittinsä kohtaa pakolaisvirran, joka on maailman suurin vuosikausiin. Kaikkiaan noin 12 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa Syyrian sisällissodan vuoksi.

Yksin Turkissa asuu nyt 1,6 miljoonaa ihmistä, jotka ovat jättäneet kaiken päästäkseen pakoon sotaa, väkivaltaa ja vainoa. Suuri osa miehistä on jäänyt rintamalle taistelemaan, joten 75 prosenttia pakolaisista on naisia ja lapsia, jotka pyrkivät selviämään hengissä hanttihommilla, kerjäämisellä ja prostituutiolla. He ovat joutuneet unohtamaan turvallisuuden ja jatkuvuuden ja panemaan koko normaalin elämänsä hyllylle odottamaan parempia aikoja.

Lue koko artikkelil

Lue National Geographicin numeron 3/2015 koskettava Kipuraja-artikkeli Syyrian pakolaisista tästä:

Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinut ohjataan kirjautumissivulle, kun napsautat Lataa-painiketta. Jos et vielä ole rekisteröitynyt natgeo.fi-sivuston käyttäjäksi, voit samalla luoda käyttäjätunnuksen. Se on ilmaista ja vie vain minuutin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...