Isäni toimi mallina teokselle ”Haaveiden keräilijä”, joka lepää meren pohjassa Cancúnin edustalla. Pulloissa on lähes sata pelkoa ja toivoa heijastavaa viestiä, joita ihmiset ovat kirjoittaneet kotisivulleni.

Kuvagalleria: Taidetta meressä

Jason deCaires Taylor on yhdistänyt kuvanveistäjän koulutuksen, sukellusharrastuksen, lavastustyöt ja valokuvauksen. Hän toivoo elävöittävänsä merenlahtien ekosysteemiä taiteen avulla.

tiistai 17. tammikuuta 2012

Jason deCaires Taylor on yhdistänyt kuvanveistäjän koulutuksen, sukellusharrastuksen, lavastustyöt ja valokuvauksen. Hän toivoo elävöittävänsä merenlahtien ekosysteemiä taiteen avulla. Kuvat: Jason deCaires Taylor

Meksikon Cancúnin lähellä oleva patsas nimeltä ”Mies tulessa” symboloi ympäristötietoisuuden puutetta.

Harmaakeisarikala, jota ei ole tavattu Cancúnin vesissä vuosiin, ui nyt 400 patsaasta koostuvan, 420 neliömetrin ”Hiljainen evoluutio” -installaation keskellä. Tavoitteenani on lisätä teokseen tänä vuonna 200 patsasta.

Upotin tämän työn kaloja varten porattuine tv-reikineen Cancúnin edustalle ja annoin sille nimen ”Inertia”, koska elämäntapamme kestämättömyys on todistettu, emmekä silti tee asialle mitään.

Tämä patsas seisoo viiden metrin syvyydessä Grenadan Molinière Pointin edustalla. Sienet ovat vallanneet puolen, johon virtaa ravinteikasta vettä avomereltä. Kuvan otin poikkeuksellisesti keinovalolla.

Vapaasukeltaja laskeutuu Grenadassa aurinkoiselta merenpinnalta kohti installaatiota nimeltä ”Muutoksia”. Tässä käsittääkseni maailman ensimmäisessä vedenalaisessa veistospuistossa on kaikkiaan 65 minun tekemääni veistosta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...