Tällaista Pohjois-Koreaa et ole nähnyt

GALLERIA: David Guttenfelder on vuodesta 2000 asti matkustellut yhdessä maailman eristyneimmistä valtioista. Hänen World Press Photo -kilpailussa palkitussa kuvasarjassaan totalitaarinen Pohjois-Korea näyttää toisenlaisen, inhimillisen puolensa.

maanantai 29. helmikuuta 2016 teksti Melody Rowell // Kuvat: David Guttenfelder - National Geographic

Pohjois-Korea on muuttunut rullaluistelijoiden kansakunnaksi.

Näin on asia ainakin David Guttenfelderin mukaan, joka on vuodesta 2000 alkaen valokuvannut tätä eristynyttä valtiota. Hän kertoo, että kun Kim Jong-un vuonna 2011 sonnustautui ajattomaan johtajan univormuun isänsä jälkeen, maassa alkoi samalla pieni kulttuurivallankumous.

Pohjois-Koreassa on nyt määrä suosia ulkoilua ja urheilua paljon entistä laajemmin. Ennen kaikkea eliitin parissa pääkaupungissa Pjongjangissa.

Urheilullinen suuntaus on viime vuosina levinnyt silminnähden, joten joka puolelle maata ilmestyneet lukuisat rullaluisteluradat ovat nykyään myös tavallisten ihmisjoukkojen käytössä.

Sulkeutuneen ja totalitaarisen valtion asukkailla ei ole paljon vapaa-aikaa. Työtä tehdään kuutena päivänä viikossa, ja lisäksi useimpien pohjoiskorealaisten arkipäivää leimaa hallituksen harjoittama alituinen valvonta ja sääntely.

Ehkä totalitaariseen pimeyteen on nyt kuitenkin pilkahtamassa vähän valoa.

Guttenfelderin kuvat osoittavat joka tapauksessa, että pohjoiskorealaiset eivät harrasta ainoastaan rullaluistelua. Myös tanssi, koripallo ja teatteri tekevät elämästä suljetussa yhteiskunnassa hivenen iloisempaa.

Guttenfelder on juuri voittanut 3. palkinnon World Press Photo Contest -kilpailun pitkäkestoisten projektien kategoriassa. Siinä arvioidaan kuvia, jotka käsittelevät samaa teemaa vähintään kolmen vuoden ajalta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...