Jalkaisin läpi Lähi-idän

Paul Salopek on ehättänyt Lähi-itään historiallisella matkallaan, jolla hän seuraa Afrikasta 60 000 vuotta sitten lähteneiden ensimmäisten ihmisten levittäytymistä halki maailman.

keskiviikko 25. helmikuuta 2015 teksti Paul Salopek

Lähi-idässä sota ja toivo elävät rinta rinnan

Paul Salopek kohtaa pirstoutuneella ja kiistellyllä seudulla sotaa pakenevia epätoivoisia ihmisiä, mutta myös valtioiden ja uskontojen rajat ylittävää toivoa ja optimismia: Esimerkiksi Jerusalemin Siioninvuorella muslimit rukoilevat juutalaisten vierellä kuningas Daavidin haudalla. Ammanissa ortodoksikristityt huutelevat toisilleen yli heitä yhdistävän ja erottavan Jordanjoen.

Salopek tutustuu myös juutalaiseen Avner Goreniin, joka yrittää tehdä jätevesien pilaaman jokiuoman varrelle ”vihreitä” polkuja, joissa kiistakumppanit voisivat kohdata rauhanomaisesti.

Lue lisää Paul Salopekin kiehtovasta matkasta

Seuraa Paul Salopekin matkaa läpi Jordanian ja Israelin lähietäisyydeltä National Geographicin numero 12/2014 artikkelissa Pyhä maa, jonka voit ladata tästä.

Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinut ohjataan kirjautumissivulle, kun napsautat Lataa-painiketta. Jos et vielä ole rekisteröitynyt natgeo.fi-sivuston käyttäjäksi, voit samalla luoda käyttäjätunnuksen. Se on ilmaista ja vie vain minuutin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...