Papasenan kylän asukkaat ottavat Cesna-koneella saapuneet vieraat vastaan perinteisin menoin.

Kuvagalleria: Fojavuoret - löytöretki

Biologinen retkikunta kohtasi syrjäisessä Uuden-Guinean sademetsässä monia outoja ja kauniita olentoja: esimerkiksi koukkunokkaisen lehtisammakon, kultaharjaisen foyanlavastajan ja pikkuruisen mittarin, joka sopisi ulkonäkönsä puolesta vaikka tieteiselokuvan hahmoksi.

torstai 24. kesäkuuta 2010

Biologinen retkikunta kohtasi syrjäisessä Uuden-Guinean sademetsässä monia outoja ja kauniita olentoja: esimerkiksi koukkunokkaisen lehtisammakon, kultaharjaisen foyanlavastajan ja pikkuruisen mittarin, joka sopisi ulkonäkönsä puolesta vaikka tieteiselokuvan hahmoksi. Kuvat: Tim Laman

Yli 2 200 metriin kohoavat Uuden-Guinean Fojavuoret luovat alankometsän keskelle saarekkeen, jossa lajit ovat kehittyneet eristyksissä tuhansien vuosien ajan. Ylärinteiltä ei ole löytynyt merkkejä ihmisasutuksesta, ja muualta Uudesta-Guineasta kadonneita eläinlajeja tavataan täällä edelleen.

Uuden-Guinean länsiosissa sijaitsevia Fojavuoria tutkittiin varsinaisesti ensimmäisen kerran vasta vuonna 2005. Kuvassa oleva ornitologi Bruce Beehler oli mukana järjestämässä myös vuoden 2008 tutkimusretkeä.

Roikkuvat sammaleet peittävät kaiken Fojavuorten sademetsässä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...