Robert Falcon Scott writing

Lista: 10 epäonnistunutta löytöretkeä

Robert Falcon Scottin matka etelänavalle lienee tunnetuin katastrofiin päättyneistä löytöretkistä. Se ei ole ainoa kerta, kun innostus on vaihtunut epätoivoiseen kamppailuun elämästä. Esittelemme ohessa 10 kohtalokasta tutkimusmatkaa.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Päiväkirjan viimeinen sivu

Maaliskuun 29. päivänä 1912 Robert Falcon Scott teki viimeiset muistiinpanot päiväkirjaansa. Hän ja kaksi muuta viimeiseksi eloon jäänyttä tiesivät hyvin, etteivät he selviäisi hengissä paluumatkasta. Etelänavan saavutettuaan he olivat vain joutuneet katkerina toteamaan, että norjalainen Roald Amundsen oli ehtinyt heitä ennen.

Scottin matkaa etelänavalle pidetään usein historian huono-onnisimpana tutkimusmatkana. Samankaltaisia kohtaloita ovat kuitenkin kokeneet monet muutkin aikansa rohkeat löytöretkeilijät. Kokoamamme kymmenen kuvausta kertovat, miten löytöretket voivat tuoda kunniaa ja mainetta mutta miten helposti ne toisaalta voivat johtaa tuhoon ja kuolemaan.

Kirjaudu lukeaksesi kaikki artikkelit

Ensimmäiset kolme artikkelia ovat kaikkien saatavilla, mutta päästäksesi lukemaan loputkin sinun pitää kirjautua sivustoon tai luoda ensin itsellesi käyttäjätunnus.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...