Naps – tällä pariskunnalla klikkaa

Valokuvaajapariskunta Uri Golman ja Helle Olsen matkustaa ympäri maailmaa valokuvaamassa uhanalaisia eläimiä ja maapallon viimeisiä villejä paikkoja.

tiistai 4. lokakuuta 2016 teksti Louise Ravnebjerg Johansen

Valokuvaajat ovat yleensä sooloartisteja riippumatta siitä, kuvaavatko he muotia, urheilua vai luontoa.

Uri ja Helle tapasivat toisensa Grönlannin kansallispuistossa seilanneella laivalla. He rakastuivat ja menivät naimisiin, ja siitä pitäen he ovat eläneet yhdessä yhteisen intohimonsa – luonnon ja seikkailun – ehdoilla. Moni muu voi vain haaveilla moisesta elämäntavasta.

Tällä hetkellä he ovat National Geographicin tuella Gabonissa kuvaamassa mandrilleja – arkoja apinoita, jotka elävät sademetsässä ja ovat vaikeita löytää ja valokuvata.

Kaksi kuukautta kestävä Gabonin-seikkailu on osa Urin ja Hellen WILD-hanketta, jossa he haluavat neljän vuoden ja 20 erillisen kuvausmatkan kautta dokumentoida joitakin maapallon viimeisistä villeistä paikoista.

”Haluamme inspiroida ihmisiä kuvilla ja tarinoilla ja herättää heissä luontorakkauden, jonka uskon piilevän meissä kaikissa synnynnäisesti”, sanoo Uri. ”Se auttaa myös suojelemaan luontoa tuleville sukupolville.”

Näe osa Urin ja Hellen hienoista valokuvista tässä galleriassa, ja valmistaudu heidän Suomeen sijoittuvaan kuvareportaasiinsa, joka julkaistaan National Geographic Suomen numerossa 13/2016.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...