Työtä rajaseudulla ruumiiden joukossa

Lue kertomus tutkijoiden työstä Meksikon ja Yhdysvaltain rajamailla, missä monet siirtolaiset menettävät henkensä yrittäessään ylittää rajaa laittomasti.

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Ryhmäni tutkii, mitä Meksikosta Yhdysvaltoihin laittomasti yrittäville siirtolaisille tapahtuu. Kohtaamme arkeologisten ja antropologisten tutkimustemme aikana paljon kuolemaa sekä fyysistä ja henkistä kärsimystä. Toivomme, että työstämme on hyötyä, kun siirtolaislakeja uudistetaan

Naisen ruumis Kerran kun lähdimme tutkimaan erästä neljä vuotta käytössä ollutta ja jo hiljenemään päin olevaa rajanylityspaikkaa, löysimme 41-vuotiaan naisen ruumiin. Se lojui Sonoran autiomaassa Arizonassa lähellä Tucsonia, 50 kilometrin päässä Meksikon rajasta. Seutu on vuoristoista, ja nainen oli ollut kapuamassa jyrkkää mäkeä heinäkuussa, kun keskilämpötilat nousevat yli 35 asteeseen.

Tiedettä ja tunteita Vainajan löytäminen merkitsee sitä, että ryhmäläisten on tasapainoiltava tutkimustiedon keräämisen ja myötätunnon välillä. Meidän oli myös tehtävä ilmoitus poliisille. Nainen oli kuollut noin neljä päivää aiemmin, ja ruumiin yläpuolella kaarteli jo lintuja. Tiesimme, mitä eläimet tekevät ruumiille autiomaassa, joten meidän oli kerättävä tarvittavat tiedot saman tien, hautarauhaa rikkomatta.

Marisol Meitä oli seitsemän, ja me kaikki koimme tilanteen vaikeaksi. Vanhempien luurykelmien tutkiminen on helpompaa. Kukaan ei olisi halunnut ryhtyä valokuvamaan tätä naista, koska hän oli yhä niin inhimillinen. Nimesimme hänet Marisoliksi.

Kunnioitus vainajaa kohtaan Ennen ruumiin löytämistä olimme huomanneet läheisen puun juurella joukon esineitä, mm. repun, joka sisälsi uuden, värikkään meksikolaisen viltin. Kirjattuamme muistiin naisen vaatetuksen, kantamukset ja paikan GPS-koordinaatit, peitimme Marisolin viltillä ja jäimme odottamaan poliisia.

Jason De León

National Geographicin nousevaksi kyvyksi nimeämä tutkija.

National Geographic nimeää joka vuosi tutkijoita nouseviksi kyvyiksi ja apurahansaajiksi. Nimityksellä halutaan antaa tunnustusta työstä ja tukea urakehitystä sen alkuvaiheessa.

Erikoisala Kulttuuriantropologia

Paikka Arizona

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...