Vaellus Afrikasta nykyihmisen jalanjäljissä

Paul Salopek on taittanut ensimmäisen etapin 34 000 kilometrin vaelluksestaan, jonka aikana hän seuraa 60 000 vuotta sitten Afrikan jättäneiden ihmisten reittiä.

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

”Maailma on toisenlainen janoisen silmin. Se kutistuu ja latistuu. Aavikko kiristää otettaan kuin hirttosilmukka.”

Näin kirjoittaa Paul Salopek kertomuksessaan seitsenvuotisen matkansa ensimmäisestä, 640 kilometrin mittaisesta etapista. Salopek vaeltaa jalan samaa reittiä kuin ensimmäiset ihmiset, jotka lähtivät Afrikasta viimeistään 60 000 vuotta sitten. Matka pitkin historiallisia karavaanireittejä kesti 43 vuorokautta ja vei hänet läpi Koillis-Etiopiassa sijaitsevan tulikuuman ja rutikuivan Afarin kolmion aina Djiboutiin ja Adeninlahdelle asti.

Afrikan ihmisten ja kulttuurien muotokuva

Seuraa henkilökohtaista ja dramaattista tarinaa, joka nivoo yhteen menneisyyden kansainvaellukset ja nykypäivän pakolaiset. Se luo myös synkän mutta toiveikkaan kuvan alueesta ja esittelee matkan varrelle sattuvia ihmisiä ja kulttuureita.

Lue koko kertomus Paul Salopekin matkasta napsauttamalla alla näkyvää Lataa-painiketta.

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut natgeo.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...