Trip Jennings

Meloja Trip Jennings on yksi henkilökuvasarjaan valituista rohkeista miehistä ja naisista, jotka siirtävät mahdollisen rajoja.

torstai 10. tammikuuta 2013 teksti Pat Walters

Trip Jennings on melonut tutkimusmatkoillaan jokia eri puolilla maailmaa. Vuonna 2008 hän laski ensimmäisenä Kongojoen pahamaineisen kuohuvan alajuoksun. 30-vuotias oregonilainen matkustaa nyt jalan, moottoripyörällä ja lentokoneellakin syrjäisiin paikkoihin luonnonsuojelun nimissä. Hän keräilee Kongon demokraattisessa tasavallassa norsunlantaa, jonka pohjalta tehtävällä norsupopulaatioiden DNA-kartalla voitaisiin selvittää salametsästäjien myymän norsunluun alkuperää. Hän myös dokumentoi viime kesänä uhanalaisen Alaskan lohen vaellusta.

Filmasit lohennousua tutkimusmatkailija Mike Fayn ohjaamasta koneesta.

Mike on taitava mutta hullu lentäjä. Lensimme kolmen metrin korkeudessa joen yllä, ja kummallakin puolella kasvoi 60-metrisiä puita, mikä oli kammottavaa. Tuijotin kaiken aikaa iPadia, jolla näkyi koneeseen asennettujen kameroiden ottamaa kuvaa. Se tuntui välillä ihan videopeliltä. Kun melon kajakilla, voin sentään kuvitella hallitsevani tilanteen.

Kajakilla tai ilman, mutta sinä kuljet omia polkujasi.

On ratkaisevan tärkeää päästä viimeisiin turmeltumattomiin paikkoihin dokumentoimaan niitä ja näyttämään niitä muulle maailmalle, jotta ne eivät turmeltuisi ensinkään. Se ei ole aina helppoa.

Kongossa minut on pakotettu aseella uhaten kasvoilleni hiekkaan. Viime käynnilläni yksi sotapäällikkö uhkasi tappaa kaikki alueella työskentelevät luonnonsuojelijat.

Pelkäätkö kuolevasi matkoillasi?

En taida juurikaan pelätä kuolemaa, mutta ei se silti sitä tarkoita, että haluaisin kuolla tutkimusmatkalla. Haluan kuolla vanhana omaan vuoteeseeni, en lentokoneessa erämaahan tai salametsästäjän ampumasta luodista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...