Tuoreet papit ja nunnat tekevät joulupäivänä vihkimyksensä kunniaksi pitkän matab-nauhan. Valkoista matabia käytetään hautajaisissa, ja se symboloi Jeesuksen kärsimyksiä.

Galleria: Raamatullinen matka Etiopiaan

Seuraa japanilaista valokuvaajaa Kazuyoshi Nomachia aikamatkalle Raamatun varhaisvuosien Etiopiaan.

torstai 21. maaliskuuta 2013

Seuraa japanilaista valokuvaajaa Kazuyoshi Nomachia aikamatkalle Raamatun varhaisvuosien Etiopiaan.

Pappi lukee Raamattua vahakynttilän valossa Abuna Yematan varhaisaamun palveluksessa. Seudun kymmeniä kal­lioluolia käytetään yhä kirkkoina, ja niissä pidetään säännöllisesti kirkonmenoja.

Etiopian ortodoksisen kirkon tärkein uskonnollinen tapahtuma on Jeesuksen kasteen kunniaksi järjestettävä timkat. Kun Kristusta symboloiva risti on vajonnut veteen, moni nuori sukeltaa perässä.

Abuna Yematassa on käynnissä jumalanpalvelus. Kattokupolin pyöreässä maalauksessa näkyy kahdeksan Jeesuksen opetuslasta sekä hänen veljensä Jaakob. Kuvat on maalattu todennäköisesti 1400-luvulla, ja niissä näkyy selkeitä islamilaisia vaikutteita.

Abuna Yematalle johtava polku on hakattu yli 50 metriä maiseman ylle kohoavaan pystysuoraan kallionseinämään. Luolan sisäänkäynti näkyy kuvassa papin oikealla puolella, ja siitä saa astua sisään vain paljain jaloin.

Tämä pappi on pyhiinvaelluksella pohjoisetiopialaisessa Lalibelassa, joka on tunnettu kalliokirkoistaan. Moni ottaa pappis- tai nunnavihkimyksen puolison kuoleman jälkeen. Heille osoitetaan yleensä jokin luostari, mutta osa vaeltaa mieluummin paikasta toiseen.

Nuorukainen vierailee Abba Libanosissa, joka on yksi Lalibelan yhdestätoista kalliokirkosta. Etualalla näkyviä kabaro-rumpuja käytetään Jumalan kunniaksi tanssittavassa tanssissa. Jumalanpalvelusta johtava pappi lyö sitä voimalla, kun tanssi yltyy kyllin kiivaaksi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...