Brian Skerry: Tyynenmeren atollien suojelualueen kuvaaja

Tyynellämerellä päivämäärärajan tuntumassa sijaitsevat atollit ovat National Geographicin Pristine Seas -hankkeen ansiosta nykyisin suojelualueena. Brian Skerry on kuvannut ainutlaatuisen alueen merielämän kauneutta ja monimuotoisuutta.

maanantai 9. marraskuuta 2015

Pristine Seas on National Geographicin ympäristönsuojeluun tähtäävä avainhanke, jonka uraauurtava tutkija Enric Sala käynnisti vuonna 2008. Hankkeen tavoitteena on ylläpitää ja suojella viimeisiä luonnontilaisia merialueita. Noin 70 prosenttia planeetastamme on meren peitossa, ja merillä on tärkeä tehtävä elämän ylläpitäjinä.

Tutkimusmatkat sekä taloudelliset ja poliittiset analyysit ovat osa tulisieluista työtä, jonka avulla pyritään suojelemaan yhä uusia merialueita. Suojelualueiden avulla voidaan taata meressä olevan elämän jatkuvuus ja se, että työ vaikutuksiltaan on pitkäkestoista. Yhteistyö eri maiden hallitusten, paikallisten yhteisöjen, kansalaisjärjestöjen ja yritysjohtajien kanssa on ratkaisevaa hankkeiden onnistumisen kannalta.

Valokuvaaja Brian Skerry Brian Skerry on tunnustettu valokuvajournalisti, joka on erikoistunut meriluonnon ja vedenalaisen elämän kuvaamiseen. Hänen estetiikan tajuaan sekä tosiasioihin nojaavaa journalistista otettaan arvostetaan laajalti. Hän mainitsee teoksessaan Meren sielu, että 90 prosenttia kaikista merten suurkaloista on kadonnut. Brian Skerry ei tyydykään ainoastaan kuvaamaan merten salaisuuksia ja kauneutta vaan haluaa myös kiinnittää huomiota meriä ja niiden elämää uhkaaviin vaaroihin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...