Galleria: Pohjolan luontokuvaaja 2014 -finalistit

National Geographicin Pohjolan luontokuvaaja 2014 -kilpailuun osallistui yli 500 kuvaa. Tässä voit tutustua voittajaan ja kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneisiin kuviin sekä muihin finaalissa mukana olleisiin otoksiin. Finalisteja oli 24.

keskiviikko 19. marraskuuta 2014

National Geographicin Pohjolan luontokuvaaja 2014 -kilpailun voittaja on selvinnyt. Kuvia lähetettiin kilpailuun kaikkiaan 500. Arvioinnissa tuomarit painottivat erityisesti valokuvaajan kekseliäisyyttä luonnon kuvaamisessa. Valinta oli vaikea, sillä mukana oli todella monta loistavaa kuvaa.

Ensimmäinen sija:

Vuoden 2014 Pohjolan luontokuvaajaksi on valittu Ari Nieminen Nokialta. Hän onnistui ikuistamaan ainutkertaiseen otokseensa rupikonnan, jonka hän kohtasi sukellusreissullaan Sastamalan Ahvenjärven pohjassa. Roiskuvan mudan, liikkeen ja varsin reviiritietoiselta näyttävän sammakon yhdistelmä vakuutti koko tuomariston. Vuoden 2014 voittajakuva tarjoaa yllättävän ja raikkaan näkökulman luontoon.

Toinen sija

Agnetha Lundberg Ruotsista Göteborgista ansaitsi toisen palkinnon vahvalla mustavalkoisella maisemakuvalla, josta löytyy kumpuilevan maaston ja usvan luomaa syvyyttä. Kuvan harmonia syntyy yksinkertaisista aineksista ja hyvin valitusta perspektiivistä, ja usvan pehmentämät hillityt sävyt tekevät kuvasta unenomaisen.

Kolmas sija

Kilpailun kolmanneksi parhaaksi kuvaksi valittiin Norjassa Kristiansandissa asuvan Beate Strøm Johansenin abstrakti lummekuva. Tuntien työ sukellusmaskin ja vedenalaisen kameran kanssa tuotti massasta erottuvan ja kauniin luontokuvan.

Katso kaikki kuvat

Tutustu kaikkiin Pohjolan luontokuvaaja 2014 -kilpailussa mukana olleisiin kuviin tästä.

/dme:image

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...