National Geographic löysi lahjakkuuden

National Geographic -lehden kuvauskilpailun voitto vuonna 2009 antoi norjalaiselle Ingebjørg Fyrileiv Guldvikille innoitusta ja luottamusta oman unelman toteuttamiseen. Nykyään hän on arvostettu ammattikuvaaja.

maanantai 15. joulukuuta 2014

26-vuotias Ingebjørg Fyrileiv Guldvik asuu Salsnesissä Keski-Norjassa. Hänellä on tutkinto kuvallisesta viestinnästä, ja hän voitti National Geographicin pohjoismaisen kuvauskilpailun vuonna 2009.

Voiton perusteet

Tyylikäs sommittelu ja tarkat yksityiskohdat nostivat tämän kuvan Ihmiset-sarjan voittajaksi. Kuvassa näkyy kuvaajan siskontyttö, joka synnytti kolme päivää kuvan ottamisen jälkeen potran pojan.

Kuvauskilpailun voitto auttoi etenemään uralla

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik kertoo: ”Vuonna 2009 olin valokuvannut seitsemisen vuotta. Ihmisten kuvaaminen oli minulle kaikkein vaikeinta, ja siksi National Geographicin pohjoismaisen kuvauskilpailun voittaminen oli mahtava ja hieman epätodellinenkin kokemus. Osallistuin moniin kilpailusarjoihin ja yllätyin todella siitä, että sain palkinnon ”väärässä” kategoriassa. Minähän kuvasin luontoa enkä ihmisiä...

Siihen asti minusta oli tuntunut siltä, etten hallitse ihmisten kuvaamista, joten voitto antoi minulle paljon itseluottamusta muotokuvien ottamiseen – se kertoi, että olin ollut väärässä itseni suhteen. Voitto toi minulle myös paljon näkyvyyttä kuvaajapiireissä, joten NG todellakin auttoi minua etenemään urallani ja antoi sekä tunnustusta että inspiraatiota.”

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...