Suomalainen lintu lehahti ykköseksi!

National Geographicin pohjoismaisen kuvauskilpailun 2010 voittajat ovat selvillä. Tässä näet kilpailussa ensimmäiseksi, toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet kuvat.

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Meillä on ilo esitellä National Geographicin suuren pohjoismaisen kuvauskilpailun 2010 voittaja. Voittokuvan otti helsinkiläinen Eero Hauta-aho, joka pääsee pian iloitsemaan kilpailun voittajalle lahjoitettavasta Olympus PEN E-PL1 -kamerasta.

Kilpailun tuomariston muodostivat National Geographic Nordicin toimitus ja kansainvälisesti palkittu tanskalainen NG-valokuvaaja Joachim Ladefoged. Tämänvuotiseen kilpailuun lähetettiin melkoinen määrä kiinnostavia valokuvia, mutta tuomaristo valitsi siitä huolimatta Hauta-ahon kuvan yksimielisesti ykköseksi. Joachim Ladefoged perustelee voittajavalintaa esimerkiksi seuraavasti:

”Kuvan valaistus on erittäin näyttävä ja vaihteleva, ja siinä on onnistuttu pysäyttämään mielenkiintoinen tapahtuma täsmälleen oikealla hetkellä. Kyseessä on teknisesti hyvälaatuinen ja hyvin näyttävä kuva, jonka valaistus on todellakin aivan huippua. Tumma tausta nostaa esiin kauniin vastavalon. Valokuvaamisessahan on kyse valon näkemisestä, ja tässä kuvaaja on malttanut odottaa juuri oikeaa hetkeä, jolloin emo tai isä palaa poikasensa luo kala suussaan.”

Toinen sija: Roy Roos, Suomi

Kolmas sija: Emilie Bluigen, Tanska

Palkinto

National Geographicin suuren pohjoismaisen kuvauskilpailun ensimmäinen palkinto on kameravalmistaja Olympuksen lahjoittama, monissa vertailuissa mainetta niittänyt PEN E-PL1 -kamera. Siinä yhdistyvät kompaktikameran yksinkertaiset hyveet ja muodot sekä järjestelmäkameran tarkennuskyky, laatu ja ammattilaistason käyttöominaisuudet. Kamera pitää sisällään esimerkiksi 12,3 megapikselin kennon, 2,7 tuuman LCD-näytön, tehokkaan kuvanvakaajan ja mahdollisuuden tallentaa elävää HD-kuvaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...