Vuoden 2012 vedenalaiset kuvat

Värikkäät kotilot, meritähdet, merten suurin kala ja kuonosimppu esittävät "meren uusin silmin" vedenalaiskuvauksen harrastajien kilpailussa.

tiistai 1. toukokuuta 2012 teksti National Geographic News

Pääkilpikotilo lepäilee vesikasvin lehdellä Yhdysvaltain Neitsytsaarilla. Tämä kuva voitti Miamin yliopiston järjestämän, harrastajille tarkoitetun vedenalaiskuvien kilpailun.

"Kaikki katsoivat kuvaa ja sanoivat 'vau' ... Kuvan jokainen yksityiskohta hivelee silmiä", sanoo kilpailutuomari Michael Schmale, meribiologian ja kalastuksen professori ja itsekin innokas vedenalaiskuvaaja.

Michael Schmale ja kaksi muutakin tuomaristoon kuulunutta vedenalaiskuvaajaa vaikuttuivat siitä, kuinka tarkkaan kuvaaja Ximena Olds sai tallennettua vain reilut kaksi senttimetriä pitkän olennon.

"Yksi tällaisen kilpailun hienoista piirteistä on se, että se saa ihmiset katsomaan meriä uusin silmin", sanoo Schmale.

"Todella hyvä valokuvaaja, aivan kuten taidemaalari tai kuvanveistäjäkin, ei vain tallenna jotakin hetkeä. He vangitsevat jotain heitä kiehtovasta ympäristöstä."

Pitkältä nimeltään Rosenstiel School of Marine and Atmospheric Science's Underwater Photography Contest -niminen kilpailu perustettiin vuonna 2005 eteläfloridalaisille kuvaajille, mutta se on järjestäjien yllätykseksi herättänyt kansainvälistäkin kiinnostusta. Tämän vuoden kilpailuun lähetettiin 500 kuvaa kaikkialta maailmasta, sanoo Schmale.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...