Kuvareportaasi: Annie Griffiths

Annie Griffiths on yksi ensimmäisiä National Geographiciin tulleita naispuolisia valokuvaajia. Hän hankki ensimmäisen kameransa yliopistoikäisenä ja tiesi oitis, ettei laskisi sitä koskaan käsistään.

torstai 7. helmikuuta 2013

Pitkän uransa aikana Annie Griffiths on käynyt yli sadassa maassa ja matkustanut esimerkiksi ultrakevyen lentokoneen, skootterin, kamelin, kuumailmapallon ja norsun kyydissä maailman syrjäisimpiin kolkkiin. "Aivan kuin olisin saanut siivet selkään ja noussut lentoon. Se oli upeaa", hän sanoo eräästä matkastaan.

"Olen oppinut, että ihmisille voi kertoa ilman yhteistä kieltäkin, että heidän lapsensa ovat ihania, heidän kotinsa ihmeellisiä ... ja heidän tarinansa niin kiehtovia, että niitä kannattaa jakaa muulle maailmalle", Annie Griffiths sanoo.

Griffithsin ottamat kuvat ovat koristaneet kymmeniä artikkeleita ja kirjoja, joissa kerrotaan esimerkiksi Arabian Lawrencesta, jordanialaisesta Petran muinaiskaupungista, Uudesta-Seelannista ja Jerusalemista.

Griffiths haluaa kertoa kuviensa kautta myös maailmaa piinaavasta hädästä, ja hän on siksi perustanut Ripple Effect -yhteisön. Siihen kuuluu valokuvaajia, jotka ovat alkaneet dokumentoida köyhien naisten ahdinkoa ja panostaa hankkeisiin, joilla autetaan naisia ottamaan elämänsä ja tulevaisuutensa omiin käsiin.

Valokuvaaja

Annie Griffiths on ottanut kuvia National Geographicille 25-vuotiaasta lähtien. Hän on ottanut lapsensa mukaan monille matkoille.

Tutustu Annie Griffithsin sivustoon

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...