Kuvareportaasi: Brian Skerry

Sukella merenpinnan alle yhden National Geographicin kokeneimman valokuvaajan kanssa. Oppaanasi on palkittu vedenalaiskuvaaja Brian Skerry.

torstai 10. tammikuuta 2013

Tarina alkaa pienestä merta rakastavasta pojasta, joka osallistuu vedenalaiskuvaajien tapahtumaan ja saa oivalluksen:

"Olin aina halunnut tutkia meriä, ja nyt tajusin, miten se kannattaa tehdä. Tekisin sen kameralla." Päättäväisyydellä, kovalla työllä ja onnenkin saattelemana poika nimeltä Brian Skerry toteutti unelmansa. Hänen ottamiaan kuvia on ollut jo yli 20 National Geographic -artikkelissa, ja hän on myös voittanut koko joukon palkintoja ja julkaissut useita valokuvakirjoja.

Niissä Skerryn upeat kuvat säestävät kertomuksia hänen seikkailuntäyteisestä elämästään ja esittelevät meren kauniina ja mystisenä paikkana, joka on monin paikoin vaikeuksissa mutta täynnä toivoa paremmasta huomisesta.

"Olen kymmeniä vuosia yrittänyt kuoria monia meriolentoja peittäviä mystiikan kerroksia, mutta moni niistä on kyllä pitänyt sitkeästi kiinni salaisuuksistaan. Etsin jatkuvasti uusia tapoja luoda kuvia ja kertomuksia, jotka sekä ylistävät merta että nostavat esiin ympäristöongelmia. Valokuvat voivat olla tehokkaita muutoksen edistämisvälineitä", sanoo Brian Skerry, joka on elänyt meren pohjassa, viettänyt kuukausia kalastusaluksilla ja matkannut hyvien kuvien perässä kaikenlaisilla kulkuvälineillä moottorikelkasta kanootteihin.

Valokuvaaja

Brian Skerry on toimittanut valokuvia National Geographicille vuodesta 1998. Hän on ollut vedessä yli 10 000 tuntia 30 viime vuoden kuluessa.

Brian Skerryn omat sivut

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...