Kuvareportaasi: Taidetta meressä

Tutustu Jason deCaires Taylorin ainutlaatuisiin veistoksiin, jotka taiteilija on sijoittanut merien pohjaan. Taideteokset toimivat myös koralliriuttoina.

tiistai 17. tammikuuta 2012

Ensi näkemältä kirkkaiden merien pohjalle pystytetyt, luonnollista kokoa olevat patsaani vaikuttavat muinaisen sivilisaation raunioilta, mutta kun katsoo tarkemmin, ne esittävät ihmisiä nykyaskareissa. Patsaat on valmistettu koralleille suotuisasta pH-neutraalista meribetonista.

Jason deCaires Taylor kertoo tekevänsä patsaita osoittaakseen, miltä kestävä ja symbioottinen luontosuhde voi näyttää.

Viisi vuotta sitten hän yhdisti kuvanveistäjän koulutuksen, sukellusharrastuksen, lavastustyöt ja valokuvauksen Grenadassa Karibianmerellä. Silloin hän oivalsi, että vedenalaisilla veistoksilla voisi elvyttää yhden lahden ekosysteemiä.

"Kun sain viranomaiset myötämielisiksi, tavoitteeni ja kunnianhimoni kasvoi, ja olen sittemmin upottanut mereen satoja taideteoksia ja valokuvannut tulokset", kertoo Jason deCaires Taylor.

"Ensin teen työstä hahmotelman, sitten tutkin toteuttamistapoja ja lopulta pystytän teoksen koneiden ja avustajien tuella. Noin puolen vuoden päästä pääsen kuvaamaan valmista työtä, ja se on hankkeen hauskin vaihe", taiteilija jatkaa.

Työssä on myös haasteensa, sillä suolavesi vääristää muotoja ja olosuhteet ovat arvaamattomia. Myös sukeltajat ja turistit lasipohjaveneissä voivat nyt nähdä teoksia. Jason deCaires Taylor toivoo, että he osaavat arvostaa niitä taiteen, tieteen ja ympäristön kohtauspaikkoina.

Jason deCaires Taylor

Lisää Jason deCaires Taylorin töitä löydät täältä: underwatersculpture.com.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...