Steve Winter: Salaperäiset puumat

Katso gallerian kuvat Pohjois-Amerikassa elävistä puumista, jotka pysyttelevät yleensä visusti piilossa. Steve Winter on saanut salaperäisen kissaeläimen kameransa tähtäimeen.

maanantai 9. marraskuuta 2015

Useimmat puumat elävät jatkuvassa hengenvaarassa – nuoret eläimet lähtevät koettamaan onneaan avaraan maailmaan jo 1–2 vuoden iässä, ja omaa reviiriään muodostaessaan ne saattavat joutua vaarallisille seuduille.

Puuma varjelee tarkoin yksityisyyttään, ja Steve Winterin riistakamerakuvat tarjoavat harvinaisen kurkistuksen niiden elämään. Tutkijoiden mukaan puumat eivät juurikaan vietä sosiaalista elämää lajitovereidensa kanssa.

Winterin kärsivällisyyden ja infrapunakameran ansiosta saamme kuitenkin lisää tietoa näistä salaperäisistä ja nopealiikkeisistä kissaeläimistä, jotka tulevat esiin piiloistaan lähinnä öisin.

Riistakamera on National Geographicin asiantuntijana toimivan Kenji Yamaguchin valmistama. Steve Winter on ottanut tavakseen sijoittaa kameran puumien silmien korkeudelle, jolloin kuviin välittyy puuman asema reviirin valtiaina.

Valokuvaaja Steve Winter Steve Winterin rakkaus kissaeläimiä kohtaan käy selväksi, kun tutustuu kuviin, joita hän on pitkän uransa aikana ottanut. Winter pyrkii esittämään kissat niiden luontaisessa elinympäristössä pyrkien kuviensa avulla avaamaan salaperäisten eläinten käyttäytymistä. Suurin osa kissaeläimistä elää metsissä, ja Winter haluaa viestittää katsojille, että eläimillä on merkitystä myös ihmisille; jos pelastamme ne, pelastamme samalla itsemme.

Steve Winter on työvuosiensa aikana joutunut jaguaarien takaa-ajamaksi, juuttunut lentohiekkaan maailman suurimmassa tiikerireservaatissa Myanmarissa ja lentänyt purkautuvan tulivuoren yllä. Indianassa Yhdysvalloissa kasvanut Winter haaveili jo nuorena urasta National Geographicin valokuvaajana. Hän opiskeli San Franciscon yliopistossa ja taideakatemiassa – ja aloitti vuonna 1991 valokuvaajan työt National Geographicissa.

Steve Winter

Lue lisää täältä: www.Stevewinterphoto.com

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...